Frankfurtský závitek z vepřové krkovice - postup přípravy
Přeneste se s celou rodinou do Frankfurtu, alespoň na oběd. Franfurtské závitky z vepřové krkovice, podle receptu paní Lenky Sedláčkové jsou skvělým a jednoduchým jídlem, který zvládne připravit i začínající kuchař, stačí vám pár plátků masa, bůček a párky a nakrmíte celou rodinu.
Ingredience
Plátky vepřové krkovice naklepejte, osolte a opepřete. Bůček namelte najemno. Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky.
Krkovici potřete namletým bůčkem, vložte nožičku párku a zabalte stejným způsobem, jako španělského ptáčka.
Na rozpáleném sádle zpěňte cibuli. Následně přidejte závitky a opečte ze všech stran. Přidejte mletou papriku, podlijte vodou a duste, dokud není maso měkké.
Dušené maso vyjměte z hrnce. Omáčku rozmixujte dohladka. V mléce rozšlehejte mouku a směsí omáčku zahustěte. Nechte provařit a na závěr zjemněte smetanou.
Frankfurtské závitky z vepřové krkovice doporučujeme servírovat s kynutým knedlíkem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.