Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Frankfurtský závitek z vepřové krkovice

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Frankfurtský závitek z vepřové krkovice - postup přípravy

Přeneste se s celou rodinou do Frankfurtu, alespoň na oběd. Franfurtské závitky z vepřové krkovice, podle receptu paní Lenky Sedláčkové jsou skvělým a jednoduchým jídlem, který zvládne připravit i začínající kuchař, stačí vám pár plátků masa, bůček a párky a nakrmíte celou rodinu.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Plátky vepřové krkovice naklepejte, osolte a opepřete. Bůček namelte najemno. Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky.

2. KROK

Krkovici potřete namletým bůčkem, vložte nožičku párku a zabalte stejným způsobem, jako španělského ptáčka.

3. KROK

Na rozpáleném sádle zpěňte cibuli. Následně přidejte závitky a opečte ze všech stran. Přidejte mletou papriku, podlijte vodou a duste, dokud není maso měkké.

4. KROK

Dušené maso vyjměte z hrnce. Omáčku rozmixujte dohladka. V mléce rozšlehejte mouku a směsí omáčku zahustěte. Nechte provařit a na závěr zjemněte smetanou.

5. KROK

Frankfurtské závitky z vepřové krkovice doporučujeme servírovat s kynutým knedlíkem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů