Ganache z bílé čokolády s citronem - postup přípravy
Užijte si jedinečnou a osvěžující chuť ganache z bílé čokolády. Díky přidanému citronu krém chutná originálně a hodí se jako samostatný dezert i jako náplň do dortů.
Ingredience
V rendlíku 2–3 minuty zahřívejte smetanu, kterou stále míchejte, aby se nepřipálila. Z citronu nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu.
Poznámka: Kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.
V míse od robota smíchejte kousky bílé čokolády s citronovou kůrou a šťávou. Přidejte kurkumu a horkou smetanu. Ingredience mixujte, dokud nezískáte hladkou směs.
Směs přelijte do misky, kde ji přikryjte potravinovou fólií a nechte ji volně chladnout.
Tip: Fólii položte na směs tak, aby se jí přímo dotýkala. Díky tomu na ní nevznikne škraloup.
Následně směs vyšlehejte do pěny, kterou přelijte do cukrářského sáčku s ozdobnou hlavicí. Směsí poté naplňte sklenice, ve kterých budete ganache z bílé čokolády servírovat.
Poznámka: Dezert můžete ozdobit ovocem nebo ho přidat ke zmrzlině.
Tip: Ganache z bílé čokolády můžete použít také náplň pro dort. V takovém případě položte dortový oplatek na servírovací tác, pomažte ho krémem a přikryjte dalším oplatkem. Vrstvení opakujte, dokud budete mít ingredience. Dort můžete servírovat nakrájený na kousky, jak to můžete vidět ve videu níže.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty Tundes Cakes