Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ganache z bílé čokolády s citronem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Ganache z bílé čokolády s citronem - postup přípravy

Užijte si jedinečnou a osvěžující chuť ganache z bílé čokolády. Díky přidanému citronu krém chutná originálně a hodí se jako samostatný dezert i jako náplň do dortů.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V rendlíku 2–3 minuty zahřívejte smetanu, kterou stále míchejte, aby se nepřipálila. Z citronu nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. 

Poznámka: Kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.

2. KROK

V míse od robota smíchejte kousky bílé čokolády s citronovou kůrou a šťávou. Přidejte kurkumu a horkou smetanu. Ingredience mixujte, dokud nezískáte hladkou směs. 

3. KROK

Směs přelijte do misky, kde ji přikryjte potravinovou fólií a nechte ji volně chladnout. 

Tip: Fólii položte na směs tak, aby se jí přímo dotýkala. Díky tomu na ní nevznikne škraloup.

4. KROK

Následně směs vyšlehejte do pěny, kterou přelijte do cukrářského sáčku s ozdobnou hlavicí. Směsí poté naplňte sklenice, ve kterých budete ganache z bílé čokolády servírovat. 

Poznámka: Dezert můžete ozdobit ovocem nebo ho přidat ke zmrzlině.

5. KROK

Tip: Ganache z bílé čokolády můžete použít také náplň pro dort. V takovém případě položte dortový oplatek na servírovací tác, pomažte ho krémem a přikryjte dalším oplatkem. Vrstvení opakujte, dokud budete mít ingredience. Dort můžete servírovat nakrájený na kousky, jak to můžete vidět ve videu níže.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Recepty Tundes Cakes

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů