Gratinované brambory s oreganem - postup přípravy
Připravte si příjemně křupavou přílohu k masu. Gratinované brambory s oreganem jsou snadné na přípravu a můžete je podávat i jako lehkou svačinku se sklenicí mléka.
Základ
Na vymazání
Brambory oloupejte, nakrájejte na plátky a vařte je 3 minuty v osolené vodě. Poté je sceďte a vyskládejte je na plech.
Poznámka: Plech před použitím vymažte kouskem másla.
Plátky brambor posypte solí, pepřem, oreganem a zalijte je smetanou. Na závěr je posypte nastrouhaným parmazánem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.
Tip: Gratinované brambory můžete servírovat samotné se sklenicí mléka, nebo je podávat jako přílohu k masu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: KAZAN