Guláš z hlívy ústřičné s brambory - postup přípravy
Guláš z hlívy ústřičné je příjemně pikantní a plný rozmanitých chutí. Výhodou receptu podle Youtube kanálu Recepty bez brepty je, že k jeho přípravě není zapotřebí mouky.
Ingredience
Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Na menší kousky nakrájejte také hlívu. Měkčí kousky oddělte od těch tvrdších.
Poznámka: Tvrdší kousky hlívy nevyhazujte, budete je potřebovat později.
V hrnci rozpusťte sádlo a smažte na něm cibuli 3–4 minuty, dozlatova. Poté k ní přidejte drcený kmín, sůl a pepř. Ingredience zamíchejte a přidejte k nim rajčatový protlak, s kterým směs smažte 5 minut.
Do hrnce přidejte sladkou mletou papriku, vše smažte 1 minutu, poté do hrnce přilijte vývar a vsypte měkčí nakrájené kousky hlívy. Guláš z hlívy ústřičné vařte 1,5 hodiny. Zatím oloupejte a nakrájejte brambory na kostičky a rozdělte je na dvě hromádky.
Tvrdší kousky hlívy vložte do vroucí vody, přidejte k nim první hromádku brambor a vše vařte 20 minut. Druhou hromádku vsypte do guláše a vařte ho dalších 20 minut.
Po uvaření tvrdší kousky hlívy s brambory rozmixujte ponorným mixérem a směs vmíchejte do guláše, který ochuťte majoránkou a solí. Pokrm znovu promíchejte a vařte dalších 5 minut.
Guláš z hlívy ústřičné podávejte s chlebem nebo jiným oblíbeným pečivem. Můžete ho servírovat také s knedlíkem.
Tip: Pokrm ozdobte čerstvou petrželkou a na proužky nakrájenou cibulí.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty