Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Guláš z hlívy ústřičné s brambory

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 125 minut

Guláš z hlívy ústřičné s brambory - postup přípravy

Guláš z hlívy ústřičné je příjemně pikantní a plný rozmanitých chutí. Výhodou receptu podle Youtube kanálu Recepty bez brepty je, že k jeho přípravě není zapotřebí mouky.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Na menší kousky nakrájejte také hlívu. Měkčí kousky oddělte od těch tvrdších.

Poznámka: Tvrdší kousky hlívy nevyhazujte, budete je potřebovat později. 

2. KROK

V hrnci rozpusťte sádlo a smažte na něm cibuli 3–4 minuty, dozlatova. Poté k ní přidejte drcený kmín, sůl a pepř. Ingredience zamíchejte a přidejte k nim rajčatový protlak, s kterým směs smažte 5 minut. 

3. KROK

Do hrnce přidejte sladkou mletou papriku, vše smažte 1 minutu, poté do hrnce přilijte vývar a vsypte měkčí nakrájené kousky hlívy. Guláš z hlívy ústřičné vařte 1,5 hodiny. Zatím oloupejte a nakrájejte brambory na kostičky a rozdělte je na dvě hromádky. 

4. KROK

Tvrdší kousky hlívy vložte do vroucí vody, přidejte k nim první hromádku brambor a vše vařte 20 minut. Druhou hromádku vsypte do guláše a vařte ho dalších 20 minut. 

5. KROK

Po uvaření tvrdší kousky hlívy s brambory rozmixujte ponorným mixérem a směs vmíchejte do guláše, který ochuťte majoránkou a solí. Pokrm znovu promíchejte a vařte dalších 5 minut. 

6. KROK

Guláš z hlívy ústřičné podávejte s chlebem nebo jiným oblíbeným pečivem. Můžete ho servírovat také s knedlíkem. 

Tip: Pokrm ozdobte čerstvou petrželkou a na proužky nakrájenou cibulí.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů