Gulášová polévka - postup přípravy
Správná gulášová polévka umí nejenom zasytit, ale umí také zahřát. A jistě si na ní i pochutnáte. Aby tomu bylo skutečně tak, je tu náš recept, která vás naučí jak tu správnou a pravou, tak i tu nejlepší. Postup přípravy není nikterak složitý. Naopak.
Ingredience
Jako první si připravíte cibuli
Gulášová polévka, stejně jako klasický guláš, začíná cibulí. Tu si nakrájejte a na tuku ji začněte restovat v hrnci. Nikam nespěchejte a pomalu ji opékejte, až bude, jak měla být také tmavá, díky čemuž dobře zabarví i vaši polévku.
Přidejte maso
Když je cibule orestovaná, tak můžete přidat maso, které by mělo být nakrájené na malé kousky, osolené a opepřené. Maso by se mělo opékat zprudka, díky čemuž se dokonale a velmi rychle a také velmi brzy zatáhne. Zároveň vytvoří výpek, který dodá polévce barvu a tolik potřebnou chuť.
Na závěr ostatní ingredience
Na závěr už přidejte jenom poslední ingredience. Nejprve ty sypké, které chvíli restujete a potom vše ostatní, jako je třeba prolisovaný česnek. A následně hrnec zalijete také vývarem. Do tekutiny následně přidáte jíšku, kterou jste si připravili zvlášť na pánvi, a to rozpuštěním másla a přimícháním mouky. Pokud bude jíška tmavší, není to na škodu. Naopak. Na závěr do gulášové polévky přidáte nakrájené brambory.
Už jenom uvařit
Tím posledním krokem při přípravě gulášové polévky je vaření. Plně postačí doba kolem 30 minut, během které změkne vařené maso, změknou brambory a dobře se provaří i jíška. Výsledkem toho bude příjemně vypadající a také chutná gulášová polévka, která také skvěle zasytí. Nejlepší volbou je podávat ji s čerstvým pečivem, konkrétně potom s rohlíkem. Pokud je třeba ještě doladit chuť, je možné přidat sůl, pepř, nebo i trochu chilli.