Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Gulášová polévka

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Gulášová polévka - postup přípravy

Správná gulášová polévka umí nejenom zasytit, ale umí také zahřát. A jistě si na ní i pochutnáte. Aby tomu bylo skutečně tak, je tu náš recept, která vás naučí jak tu správnou a pravou, tak i tu nejlepší. Postup přípravy není nikterak složitý. Naopak.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Jako první si připravíte cibuli

Gulášová polévka, stejně jako klasický guláš, začíná cibulí. Tu si nakrájejte a na tuku ji začněte restovat v hrnci. Nikam nespěchejte a pomalu ji opékejte, až bude, jak měla být také tmavá, díky čemuž dobře zabarví i vaši polévku.




Přidejte maso

Když je cibule orestovaná, tak můžete přidat maso, které by mělo být nakrájené na malé kousky, osolené a opepřené. Maso by se mělo opékat zprudka, díky čemuž se dokonale a velmi rychle a také velmi brzy zatáhne. Zároveň vytvoří výpek, který dodá polévce barvu a tolik potřebnou chuť.


Na závěr ostatní ingredience

Na závěr už přidejte jenom poslední ingredience. Nejprve ty sypké, které chvíli restujete a potom vše ostatní, jako je třeba prolisovaný česnek. A následně hrnec zalijete také vývarem. Do tekutiny následně přidáte jíšku, kterou jste si připravili zvlášť na pánvi, a to rozpuštěním másla a přimícháním mouky. Pokud bude jíška tmavší, není to na škodu. Naopak. Na závěr do gulášové polévky přidáte nakrájené brambory.

Už jenom uvařit

Tím posledním krokem při přípravě gulášové polévky je vaření. Plně postačí doba kolem 30 minut, během které změkne vařené maso, změknou brambory a dobře se provaří i jíška. Výsledkem toho bude příjemně vypadající a také chutná gulášová polévka, která také skvěle zasytí. Nejlepší volbou je podávat ji s čerstvým pečivem, konkrétně potom s rohlíkem. Pokud je třeba ještě doladit chuť, je možné přidat sůl, pepř, nebo i trochu chilli.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů