Houbová smaženice s vejci - postup přípravy
Až si z lesa přinesete plný košík hub, budete jistě váhat, co dobrého z nich připravit. Vyzkoušejte třeba klasickou smaženici s vejci podle starého babiččina receptu, který nám zaslala naše čtenářka, paní Anna P.
Ingredience
Očištěné houby nakrájejte na tenké plátky. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. V pánvi rozehřejte sádlo nebo olej a dejte na něj zpěnit cibulku. Následně přidejte nakrájené houby, vše osolte a přidejte kmín dle chuti. Hned poté pánev zakryjte pokličkou a nechte houby cca 15 minut dusit doměkka. Občas promíchejte.
Mezitím si rozklepněte 2 vejce. Ochuťte je solí, pepřem a dobře rozšlehejte vidličkou. Jakmile jsou houby měkké, přidejte k nim připravená vajíčka. Míchejte zhruba 4 minuty, dokud nejsou vejce hotová. Odstavte směs z plotny, vmíchejte do ní nakrájenou čerstvou petrželku (případně sušenou) a podávejte.