Housky s kmínem z kynutého těsta - postup přípravy
Až si upečete tyto housky s kmínem, podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou, nebudete chtít kupované. Hodí se k pomazánkám i jako příloha k hlavním jídlům.
Těsto
Na potření a posypání
Mouku smíchejte se špetkou soli, cukrem, čerstvým droždím, vlažným mlékem, směs zakryjte a nechte vzejít kvásek na teplém místě. Postačí 10–15 minut.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Do kvásku přidejte zbytek soli, jedno vejce, sádlo a vytvořte těsto, které posypte 50 g mouky, zakryjte ho a nechte kynout 45 minut.
Vykynuté těsto rozdělte na 10 stejných částí, z kterých vytvořte bochánky. Z nich vytvarujte placičky o tloušťce 1,5 cm, které nařízněte tak, abyste každou placičku rozdělili na 3 ocásky, které zapleťte do sebe.
Housky vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem, zakryjte je a nechte kynout ještě 15–20 minut. Poté je potřete rozšlehaným vejcem, posypte kmínem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 16 minut.
Tip: Housky s kmínem podávejte až po vychladnutí. Díky nižší teplotě bude pečivo lépe stravitelné. Skvěle se hodí k pomazánkám i jako příloha k masu, salátům nebo polévkám.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou

