Hovězí hamburger s cibulí a mixem zeleniny - postup přípravy
Ať už si chcete připravit chutný oběd, večeři nebo překvapit zajímavým pokrmem hosty, až přijdou na návštěvu, s hamburgerem nešlápnete vedle. Zkuste jednoduchý recept podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.
Ingredience
Na pánvi rozpusťte máslo a rozkrojené hamburgerové bulky na něm smažte přibližně 1 minutu, a to pouze z vnitřní strany.
Na stejné pánvi s máslem smažte asi 1 minutu slaninu, kterou posypte tymiánem. Zatím nakrájejte červenou cibuli, okurky i rajče na kolečka a slaninu vyjměte.
Salát omyjte a rozdělte jej na jednotlivé listy. V míse smíchejte maso se solí a pepřem a vytvořte z něj 2 placky o průměru cca 10 cm.
Poznámka: Množství salátu závisí na vašich osobních chuťových preferencích.
V každé placce udělejte uprostřed malý důlek, díky kterému se maso lépe propeče a průměr placky se příliš nezmenší.
Na pánvi rozehřejte olej a maso na něm smažte z každé strany přibližně 4 minuty. Následně jím a připravenou zeleninou vyplňte hamburgerové bulky.
Tip: Bulku potřete majonézou, položte na ni salát, poté maso, plátek čedaru, kolečka rajčat, slaninu, kolečka cibule, okurku a vše uzavřete horní částí bulky.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem