Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hovězí hamburger s cibulí a mixem zeleniny

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Hovězí hamburger s cibulí a mixem zeleniny - postup přípravy

Ať už si chcete připravit chutný oběd, večeři nebo překvapit zajímavým pokrmem hosty, až přijdou na návštěvu, s hamburgerem nešlápnete vedle. Zkuste jednoduchý recept podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Na pánvi rozpusťte máslo a rozkrojené hamburgerové bulky na něm smažte přibližně 1 minutu, a to pouze z vnitřní strany. 

2. KROK

Na stejné pánvi s máslem smažte asi 1 minutu slaninu, kterou posypte tymiánem. Zatím nakrájejte červenou cibuli, okurky i rajče na kolečka a slaninu vyjměte. 

3. KROK

Salát omyjte a rozdělte jej na jednotlivé listy. V míse smíchejte maso se solí a pepřem a vytvořte z něj 2 placky o průměru cca 10 cm.

Poznámka: Množství salátu závisí na vašich osobních chuťových preferencích.

4. KROK

V každé placce udělejte uprostřed malý důlek, díky kterému se maso lépe propeče a průměr placky se příliš nezmenší. 

5. KROK

Na pánvi rozehřejte olej a maso na něm smažte z každé strany přibližně 4 minuty. Následně jím a připravenou zeleninou vyplňte hamburgerové bulky. 

6. KROK

Tip: Bulku potřete majonézou, položte na ni salát, poté maso, plátek čedaru, kolečka rajčat, slaninu, kolečka cibule, okurku a vše uzavřete horní částí bulky. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů