Hovězí játra s cibulí, brambory a chilli - postup přípravy
Ohromte své okolí tím, že připravíte klasická hovězí játra jinak. Recept je nápaditý díky použitým ingrediencím a budete ho mít hotový do 15 minut. Nemusí se ho bát vyzkoušet ani ti, kteří se s vařením teprve seznamují.
Maso
Cibulová příloha
Bramborová příloha
Zdobení
Oloupejte a na proužky nakrájejte cibuli, kterou osmažte na rozpálené pánvi s olejem. Smažte pod pokličkou přibližně 5 minut, dokud cibule nezměkne.
Poznámka: Občas cibuli promíchejte, aby se nepřipálila.
Jakmile je cibule měkká, osolte ji a opepřete. Cibuli zamíchejte, smažte další minutu a poté ji z pánve vyjměte. Brambory oloupejte, nakrájejte je na kostičky a vložte je do pánve s cca 400 ml rozpáleného oleje, kde je smažte přibližně 5 minut.
Brambory z oleje vyjměte, posypte je solí a odložte bokem. Nyní zpracujte játra. Očistěte je a nakrájejte je na menší kousky. Vložte je do mísy, kde je osolte, opepřete a ochuťte tymiánem. Játra zasypte moukou a zprudka je smažte po dobu 3–5 minut.
Tip: Brambory odložte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Osmažená játra vyndejte z pánve a podávejte je spolu s cibulí a bramborami.
Tip: Pokrm servírujte ozdobený nakrájenou petrželkou a chilli vločkami.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: GÜLSÜMÜN SARAYI TV