Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hrnkový chlebíček se sušeným ovocem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 42 minut

Hrnkový chlebíček se sušeným ovocem - postup přípravy

Až ochutnáte tento jemný dezert s osvěžující chutí, nebudete si chtít připravovat jiný. Hrnkový chlebíček je jednoduchý na přípravu a doslova se rozplývá v ústech.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s cukrem, rozpuštěným máslem, olejem, mlékem a vanilkovým extraktem do světlé pěny. 

Tip: Suché ingredience prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky. 

2. KROK

Přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a sušené ovoce, předem smíchané se 2 lžícemi mouky. Těsto vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem a posypte ho trochou sušeného ovoce a hnědým cukrem.

3. KROK

Hrnkový chlebíček pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 35–40 minut. Po vychladnutí ho servírujte nakrájený na kousky. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Easy Quick Recipes

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů