Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hrnkový perník s čokoládovou polevou a kokosem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Hrnkový perník s čokoládovou polevou a kokosem - postup přípravy

Perník podle receptu od paní Kateřiny Sojkové je tradičním moučníkem, kterým uděláte radost každé návštěvě. Díky tomu, že je hrnkový, ho připravíte opravdu během chviličky.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Ozdobení

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Ve větší míse smíchejte nejdříve sypké suroviny, jako jsou mouka, cukr, prášek do perníku a také perníkové koření a vanilkový cukr s kakaem. Ke směsi sypkých surovin přidejte mléko, olej, a nakonec vejce.  

2. KROK

Ze všech surovin zpracujte hladké těsto, které nalijte na plech vyloženým pečicím papírem. Dejte ho do trouby předehřáté na 170 °C péct na zhruba 20 minut.  

3. KROK

Po upečení perník nechte vychladnout. Poté ho potřete marmeládou, polijte čokoládovou polevou a posypejte strouhaným kokosem, případně ho ozdobte dle své fantazie. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů