Hrnkový perník s čokoládovou polevou a kokosem - postup přípravy
Perník podle receptu od paní Kateřiny Sojkové je tradičním moučníkem, kterým uděláte radost každé návštěvě. Díky tomu, že je hrnkový, ho připravíte opravdu během chviličky.
Ingredience
Ozdobení
Ve větší míse smíchejte nejdříve sypké suroviny, jako jsou mouka, cukr, prášek do perníku a také perníkové koření a vanilkový cukr s kakaem. Ke směsi sypkých surovin přidejte mléko, olej, a nakonec vejce.
Ze všech surovin zpracujte hladké těsto, které nalijte na plech vyloženým pečicím papírem. Dejte ho do trouby předehřáté na 170 °C péct na zhruba 20 minut.
Po upečení perník nechte vychladnout. Poté ho potřete marmeládou, polijte čokoládovou polevou a posypejte strouhaným kokosem, případně ho ozdobte dle své fantazie.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.