Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hrušková marmeláda s pomerančem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 42 minut

Hrušková marmeláda s pomerančem - postup přípravy

Díky tomuto receptu si můžete připravit zdravější alternativu ke kupované hruškové marmeládě. Tato verze neobsahuje konzervanty ani jiné umělé přísady a chutná skvěle.

Ingredience pro:
2 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Hrušky omyjte, zbavte je jádřinců, nakrájejte na malé kousky a vložte je do většího hrnce. Přidejte k nim citronovou šťávu s cukrem a nechte je stát 1,5–2 hodiny. 

2. KROK

Po této době ovoce pustí šťávu a vy ho můžete přivést k varu. Hrušky vařte, za občasného míchání, pod pokličkou, 15 minut. Následně do nich vmíchejte pomerančovou kůru a pokračujte ve vaření dalších 15–20 minut. 

3. KROK

Poznámka: Pomerančovou kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného pomeranče.

4. KROK

Jakmile hrušky změknou, promíchejte je a vařte je dalších 5–7 minut.

Tip: Čím širší bude průměr hrnce nebo pánve, ve které budete hruškovou marmeládu vařit, tím rychleji bude hotová.

5. KROK

Nyní hruškovou marmeládou naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete a nechte je volně vychladnout. Poté je skladujte v lednici. 

Tip: Chcete-li docílit hladší marmelády, můžete ji rozmixovat tyčovým mixérem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů