Hrušková marmeláda s pomerančem - postup přípravy
Díky tomuto receptu si můžete připravit zdravější alternativu ke kupované hruškové marmeládě. Tato verze neobsahuje konzervanty ani jiné umělé přísady a chutná skvěle.
Ingredience
Hrušky omyjte, zbavte je jádřinců, nakrájejte na malé kousky a vložte je do většího hrnce. Přidejte k nim citronovou šťávu s cukrem a nechte je stát 1,5–2 hodiny.
Po této době ovoce pustí šťávu a vy ho můžete přivést k varu. Hrušky vařte, za občasného míchání, pod pokličkou, 15 minut. Následně do nich vmíchejte pomerančovou kůru a pokračujte ve vaření dalších 15–20 minut.
Poznámka: Pomerančovou kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného pomeranče.
Jakmile hrušky změknou, promíchejte je a vařte je dalších 5–7 minut.
Tip: Čím širší bude průměr hrnce nebo pánve, ve které budete hruškovou marmeládu vařit, tím rychleji bude hotová.
Nyní hruškovou marmeládou naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete a nechte je volně vychladnout. Poté je skladujte v lednici.
Tip: Chcete-li docílit hladší marmelády, můžete ji rozmixovat tyčovým mixérem.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Milenia КулинарныеPецепты