Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hustá čočková polévka s hovězím masem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 141 minut

Hustá čočková polévka s hovězím masem - postup přípravy

Až se budete chtít zahřát, zasytit a dodat svému tělu vitamíny, připravte si hustou čočkovou polévku s hovězím. Polévka slibuje jedinečný chuťový zážitek.

Ingredience pro:
5 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Hovězí maso vařte 2–3 hodiny, do změknutí. Mezitím vařte v samostatném hrnci čočku 20–30 minut a poté ji slijte. Jakmile máte připraveny ingredience, pokračujte s přípravou husté čočkové polévky. 

2. KROK

V hrnci s rozpáleným olejem smažte cibuli 2–3 minuty, přidejte k ní rajčatovou i paprikovou pastu a po minutě také cukr a oloupané, nakrájené brambory s čočkou. 

3. KROK

Do směsi přidejte také maso a vše zalijte vývarem. Hustou čočkovou polévku osolte a následně vařte 20 minut. 

Poznámka: Maso nakrájejte na menší kousky.

4. KROK

Do polévky s čočkou a hovězím masem vmíchejte nasekaný koriandr, minutu ji povařte a podávejte ji samostatně nebo s oblíbeným pečivem. 

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů