Italské ořechové suchárky „Cantucci“ - postup přípravy
Ořechové suchárky jsou křehké, lahodné a plné bohaté chuti. Můžete je servírovat ve všední den, ale také z nich udělat křupavou součást slavnostní tabule o Vánocích.
Ingredience
Mouku smíchejte s kypřicím práškem do pečiva. Poté, co se ingredience propojí, vmíchejte do nich změklé máslo.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku, před použitím, prosejte.
V jiné míse smíchejte citronovou kůru s cukrem a vanilkovým cukrem. Do směsi vešlehejte vejce a vzniklou pěnu vmíchejte do moučné směsi.
Tip: Kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.
Vytvořte těsto, do kterého zapracujte ořechy s rozinkami. Těsto prohněťte rukama a rozdělte ho na tři stejné části, z nichž vyválejte delší válečky, které položte na plech, vyložený pečicím papírem.
Válečky z ořechového těsta rukou mírně přitlačte k plechu tak, aby měly šířku 4 cm a na výšku 2–2,5 cm a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut.
Upečené cukroví nechte volně chladnout 10 minut. Poté ořechové suchárky nakrájejte na kousky o šířce 2–3 cm, vraťte je zpět na plech a pokračujte v pečení dalších 10–15 minut, dokud cukroví nezíská křupavou kůrku a nezezlátne.
Tip: Suchárky s ořechy se skvěle doplňují s šálkem čaje, kávy nebo sklenicí mléka.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Выпечка и кулинария.