Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jablečné řezy s krémem ze smetanového sýra a pudinkem

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Jablečné řezy s krémem ze smetanového sýra a pudinkem - postup přípravy

Pokud si chcete pochutnat na skvělém dezertu a nemít s jeho výrobou moc práce, vyzkoušejte jednoduchý recept na šťavnaté jablečné řezy. Tuto dobrotu zvládnou připravit i úplní začátečníci.

Ingredience pro:
8 porcí
+ -

Těsto

Pudink

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do misky vložte vejce, přidejte cukr a špetku soli. Směs mixujte, dokud se všechny ingredience nespojí a směs neztuhne.

2. KROK

Do druhé misky nasypejte mouku, přidejte lžičku prášku do pečiva a zamíchejte. Tuto suchou směs postupně zapracovávejte do připravené vaječné směsi. 

3. KROK

Poznámka: Suchou směs přidávejte do mísy po lžičkách a průběžně míchejte, a to velmi jemně, aby z ní neodcházel vzduch. Pokud by směs nebyla zpracována správně, těsto by nebylo nadýchané.

4. KROK

Připravte si pekáč a vyložte jej pečícím papírem. Připravenou směs do pekáče rovnoměrně rozprostřete. Těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut.

Tip: Během pečení troubu neotevírejte, mohlo by dojít ke změně vnitřní teploty a k nežádoucímu poklesu těsta.

5. KROK

Hotový korpus nechte vychladnout a pak ho z pekáče vyndejte. Vršek korpusu odřízněte a odložte jej stranou. 

6. KROK

Nyní si připravte pudink. Očistěte a oloupejte jablka. Následně je nakrájejte na malé kostičky, vložte je do pánve a zalijte je 750 ml jablečné šťávy. Směs zasypejte cukrem, promíchejte ji a přiveďte k varu.

7. KROK

Do misky vlijte zbytek jablečné šťávy, vsypejte dva balíčky pudinku s vanilkovou příchutí a zamíchejte. Tuto směs pomalu přilijte k jablkům v pánvi a vše dobře promíchejte. Vařte přibližně 2 minuty, dokud směs nezhoustne.

8. KROK

Vychladlý korpus vložte do dortového ráfku a pudinkovou směs s jablky na něj rovnoměrně  nalijte. Nechte vychladnout. 

9. KROK

Teď je čas připravit si krém. Do mísy vlijte smetanu, přidejte smetanový sýr a zasypejte 60 g cukru. Směs mixujte tak dlouho, dokud vám nevznikne tužší krém, kterým následně pokryjete vrchní část dortu s pudinkem a jablky. 

10. KROK

Vrchní část korpusu, kterou jste odřízli, nyní rozmixujte na jemný prášek a tím dort posypejte. Máte hotovo.

Poznámka: Dort můžete podávat ihned. Lepší je ale nechat ho v lednici aspoň na 4 hodiny, aby pořádně ztuhl.

11. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

12. KROK

Videopostup krok za krokem

13. KROK

Zdroj receptu: Nejlepší recepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů