Jablečné řezy s krémem ze smetanového sýra a pudinkem - postup přípravy
Pokud si chcete pochutnat na skvělém dezertu a nemít s jeho výrobou moc práce, vyzkoušejte jednoduchý recept na šťavnaté jablečné řezy. Tuto dobrotu zvládnou připravit i úplní začátečníci.
Těsto
Pudink
Krém
Do misky vložte vejce, přidejte cukr a špetku soli. Směs mixujte, dokud se všechny ingredience nespojí a směs neztuhne.
Do druhé misky nasypejte mouku, přidejte lžičku prášku do pečiva a zamíchejte. Tuto suchou směs postupně zapracovávejte do připravené vaječné směsi.
Poznámka: Suchou směs přidávejte do mísy po lžičkách a průběžně míchejte, a to velmi jemně, aby z ní neodcházel vzduch. Pokud by směs nebyla zpracována správně, těsto by nebylo nadýchané.
Připravte si pekáč a vyložte jej pečícím papírem. Připravenou směs do pekáče rovnoměrně rozprostřete. Těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut.
Tip: Během pečení troubu neotevírejte, mohlo by dojít ke změně vnitřní teploty a k nežádoucímu poklesu těsta.
Hotový korpus nechte vychladnout a pak ho z pekáče vyndejte. Vršek korpusu odřízněte a odložte jej stranou.
Nyní si připravte pudink. Očistěte a oloupejte jablka. Následně je nakrájejte na malé kostičky, vložte je do pánve a zalijte je 750 ml jablečné šťávy. Směs zasypejte cukrem, promíchejte ji a přiveďte k varu.
Do misky vlijte zbytek jablečné šťávy, vsypejte dva balíčky pudinku s vanilkovou příchutí a zamíchejte. Tuto směs pomalu přilijte k jablkům v pánvi a vše dobře promíchejte. Vařte přibližně 2 minuty, dokud směs nezhoustne.
Vychladlý korpus vložte do dortového ráfku a pudinkovou směs s jablky na něj rovnoměrně nalijte. Nechte vychladnout.
Teď je čas připravit si krém. Do mísy vlijte smetanu, přidejte smetanový sýr a zasypejte 60 g cukru. Směs mixujte tak dlouho, dokud vám nevznikne tužší krém, kterým následně pokryjete vrchní část dortu s pudinkem a jablky.
Vrchní část korpusu, kterou jste odřízli, nyní rozmixujte na jemný prášek a tím dort posypejte. Máte hotovo.
Poznámka: Dort můžete podávat ihned. Lepší je ale nechat ho v lednici aspoň na 4 hodiny, aby pořádně ztuhl.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nejlepší recepty