Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jablečný koláč s citronem a marmeládou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 43 minut

Jablečný koláč s citronem a marmeládou - postup přípravy

Jablečný koláč s marmeládou je sladký a voňavý dezert, který spojuje šťavnatost ovoce s jemnou chutí marmelády. Je ideální k servírování po hlavním jídle i ke snídani.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Na vymazání

Na pomazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte se špetkou soli a cukrem do pěny. Do směsi přidejte citronovou kůru s rozpuštěným máslem a nakonec mouku a kypřicí prášek do pečiva. 

Poznámka: Před použitím mouku s práškem prosejte, aby mohlo vzniknout hladké těsto bez hrudek.

2. KROK

Z jablek odstraňte jádřince, ovoce oloupejte a nastrouhejte na plátky, které smíchejte s citronovou šťávou. Jablka vmíchejte do připraveného těsta, které vložte do dortového ráfku vymazaného máslem a vyloženého pečicím papírem.

3. KROK

Těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut. Povrch dezertu namažte marmeládou, nechte ho vychladnout a servírujte ho nakrájený na kousky. 

Tip: Jablečný koláč s marmeládou můžete servírovat posypaný moučkovým cukrem.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Italské recepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů