Jablečný koláč s pudinkem a vanilkou - postup přípravy
Jablečný koláč s pudinkem kombinuje nadýchané těsto s lahodnou náplní. Výhodou je snadná a rychlá příprava dezertu, který se hodí ke snídani, ale také k odpolední kávě.
Těsto
Pudink
Na posypání
Nejprve připravte těsto. Vejce vyšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem do světlé pěny. Poté do směsi přidejte mléko a nadvakrát také mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, suché ingredience před použitím prosejte.
Jablka omyjte, zbavte je jádřinců a nakrájejte je na menší kousky, kterými vyložte dno formy na koláč. Jablka zalijte připraveným těstem a připravte pudink.
Poznámka: Formu vymažte tukem, aby se z ní dezert lépe vyndával.
V hrnci smíchejte vejce s cukrem a kukuřičným škrobem. Jakmile se ingredience propojí, vlijte do směsi mléko a zahřívejte ji 2–3 minuty, do zhoustnutí. Pudink přelijte do cukrářského sáčku a spirálovitě jím ozdobte těsto v koláčové formě.
Jablečný koláč s pudinkem pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.
Poznámka: Upečený moučník nechte vychladnout a servírujte ho nakrájený na kousky a posypaný moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ricette arabe