Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jablečný koláč s pudinkovou mřížkou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Jablečný koláč s pudinkovou mřížkou - postup přípravy

Jablečný koláč s krémem je naprostou klasikou, kterou milují především v Americe, ale prakticky se jedná jen o trochu jiný štrúdl, který tolik v Česku zbožňujeme. Hledáte-li rychlý a snadný recept na vynikající koláč, rozhodně byste měli vyzkoušet tento úžasný recept. Pokud máte po ruce 3 jablka, můžete se pustit do přípravy.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Krém

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

V první řadě si připravte těsto. Do hluboké mísy rozklepněte 3 vejce. Přidejte 150 gramů cukru a metličkou rozšlehejte, dokud nezískáte dokonale hladkou směs. Poté za stálého míchání přilijte 180 ml mléka a pokračujte ve šlehání. Do mísy poté prosejte 300 gramů mouky a přidejte prášek do pečiva a vanilkový cukr. Opět vše důkladně, pomalu a jemně promíchejte metličkou. Těsto musí být dokonale hladké a bez hrudek, ale nesmíte ho přešlehat.

2. KROK

Jakmile budete mít těsto takto připravené, můžete se pustit do krému. Není to vůbec nic složitého, ale musíte si připravit malý rendlík s rukojetí nebo hrnec. Do hrnce rozklepněte 2 vejce. Přidejte 75 gramů cukru, 23 gramů kukuřičného škrobu, 5 gramů vanilkového cukru a vše důkladně promíchejte metličkou. Až budete mít hladkou směs, můžete přidat 375 ml mléka, promíchat a postavit na plotnu. Vařte na mírném ohni za stálého míchání.

3. KROK

Poté očistěte a nakrájejte všechna tři jablka na středně velké kostky. Jablka přidejte do připraveného těsta a celou směs nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Pudinkový krém vložte do cukrářského sáčku a udělejte na těsto s jablky proužky.

4. KROK

Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 30 minut. Až koláč trochu vychladne, můžete ho poprášit moučkovým cukrem. Přejeme dobrou chuť!

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů