Jahodový džem s citrónovou kůrou - postup přípravy
Jahodový džem s citronovou kůrou vyniká svěží chutí a citrusovou vůní, která zvýrazní sladkost čerstvého ovoce. Pochoutka je ideální k pečivu, do jogurtu i do dezertů.
Ingredience
Jahody ponořte na 20 minut do vody, poté je sceďte, zbavte zelených částí a nakrájejte je na menší kusy. Ty smíchejte s cukrem, citronovou kůrou i šťávou a nechte je 1 hodinu odpočívat.
Tip: Kůru nastrouhejte z dobře omytého citronu. Můžete k tomu použít vodu s jedlou sodou, která má abrazivní účinky. Poté ovoce důkladně opláchněte.
Poté, co se cukr rozpustí a ovoce pustí šťávu, směs přendejte do rendlíku a vařte ji 20–25 minut.
Poznámka: Během vaření z hladiny průběžně sbírejte vzniklou pěnu.
Následně nechte jahodový džem s citrónovou kůrou zcela vychladnout a poté jím naplňte sterilizované sklenice, které pevně uzavřete.
Poznámka: V lednici vydrží džem až 2 týdny.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Yummy Kitchen

