Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jahodový džem s citrónovou kůrou

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Jahodový džem s citrónovou kůrou - postup přípravy

Jahodový džem s citronovou kůrou vyniká svěží chutí a citrusovou vůní, která zvýrazní sladkost čerstvého ovoce. Pochoutka je ideální k pečivu, do jogurtu i do dezertů.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jahody ponořte na 20 minut do vody, poté je sceďte, zbavte zelených částí a nakrájejte je na menší kusy. Ty smíchejte s cukrem, citronovou kůrou i šťávou a nechte je 1 hodinu odpočívat.

2. KROK

Tip: Kůru nastrouhejte z dobře omytého citronu. Můžete k tomu použít vodu s jedlou sodou, která má abrazivní účinky. Poté ovoce důkladně opláchněte.

3. KROK

Poté, co se cukr rozpustí a ovoce pustí šťávu, směs přendejte do rendlíku a vařte ji 20–25 minut. 

Poznámka: Během vaření z hladiny průběžně sbírejte vzniklou pěnu.

4. KROK

Následně nechte jahodový džem s citrónovou kůrou zcela vychladnout a poté jím naplňte sterilizované sklenice, které pevně uzavřete. 

Poznámka: V lednici vydrží džem až 2 týdny.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Yummy Kitchen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů