Jahodový koláč s bílým jogurtem - postup přípravy
Jahodový koláč s bílým jogurtem je lahodným dezertem, který máte v mžiku hotový. Není nic lepšího než odpolední káva spolu s dobrým moučníkem.
Ingredience
Jahody důkladně omyjte a zbavte je stopek. Vejce vyklepněte do misky a promíchejte je s cukrem. Do směsi přidejte olej s bílým jogurtem a znovu vše důkladně promíchejte.
V druhé míse smíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a přes síto je prosejte do misky s ostatními surovinami. Těsto důkladně promíchejte metličkou. Nakonec do něj zapracujte citronovou kůru.
Formu o průměru 22 cm vyložte pečicím papírem a vyskládejte do ní očištěné jahody. Poté na ně a mezi ně opatrně nalijte připravené těsto.
Koláč pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu zhruba 40 minut. Po upečení ho nechte vychladnout a posypejte moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Schnelle gerichte