Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Japonské palačinky s podmáslím a citronem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Japonské palačinky s podmáslím a citronem - postup přípravy

Pokud milujete nadýchané pokrmy, nepřehlédněte tento jedinečný recept na japonské palačinky, které se rozplývají v ústech. Můžete je servírovat k snídani, ale také jako dezert.

Ingredience pro:
3 kusy
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte podmáslí s vaječným žloutkem a citronovou kůru. Jakmile se ingredience propojí, přidejte do směsi rozpuštěné máslo a vše znovu zamíchejte. 

Tip: Citronovou kůru můžete nahradit 1 lžičkou vanilky.

2. KROK

Do mísy přidejte mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva, jedlou sodou a špetkou soli a míchejte, dokud nezískáte hladkou směs. 

3. KROK

V jiné míse vyšlehejte vaječné bílky s cukrem a citronovou šťávou vytvořte tuhý sníh, který následně opatrně, po částech, vmíchejte do připraveného těsta.

Poznámka: Citronovou šťávu můžete nahradit šlehačkou v prášku.

4. KROK

Těsto pomocí lžičky pokládejte na rozpálenou pánev tak, jak je ukázáno na videu níže a japonské palačinky smažte z každé strany přibližně 3 minuty. 

5. KROK

Tip: Hotový dezert můžete podávat s javorovým sirupem nebo medem a čerstvými jahodami či jiným oblíbeným ovocem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Emma’s Goodies

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů