Japonské palačinky s podmáslím a citronem - postup přípravy
Pokud milujete nadýchané pokrmy, nepřehlédněte tento jedinečný recept na japonské palačinky, které se rozplývají v ústech. Můžete je servírovat k snídani, ale také jako dezert.
Ingredience
V míse smíchejte podmáslí s vaječným žloutkem a citronovou kůru. Jakmile se ingredience propojí, přidejte do směsi rozpuštěné máslo a vše znovu zamíchejte.
Tip: Citronovou kůru můžete nahradit 1 lžičkou vanilky.
Do mísy přidejte mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva, jedlou sodou a špetkou soli a míchejte, dokud nezískáte hladkou směs.
V jiné míse vyšlehejte vaječné bílky s cukrem a citronovou šťávou vytvořte tuhý sníh, který následně opatrně, po částech, vmíchejte do připraveného těsta.
Poznámka: Citronovou šťávu můžete nahradit šlehačkou v prášku.
Těsto pomocí lžičky pokládejte na rozpálenou pánev tak, jak je ukázáno na videu níže a japonské palačinky smažte z každé strany přibližně 3 minuty.
Tip: Hotový dezert můžete podávat s javorovým sirupem nebo medem a čerstvými jahodami či jiným oblíbeným ovocem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Emma’s Goodies