Jarní salát z hlávkového zelí s bylinkami - postup přípravy
Přivítejte jaro zdravým salátem z čerstvého hlávkového zelí, další zeleniny a bylinek. Pochutnáte si na něm i bez těžké a kalorické majonézy.
Ingredience
Ze zelí oberte zvadlé svrchní listy. Poté ho nakrájejte na tenčí proužky. Stejně tak nakrájejte i salátovou okurku, rajče a vařená vejce. Všechny ingredience nasypejte do misky. Přidejte nadrobno nakrájenou zelenou část jarní cibulky a kopr a vše dobře promíchejte.
Přidejte slitou a okapanou kukuřici z konzervy a nahrubo nastrouhaný česnek. Salát poté zalijte rostlinným olejem. Můžete použít slunečnicový, olivový či například lněný.
Nakonec salát dle chuti okořeňte solí a pepřem, naposledy promíchejte a ihned podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem