Játrová placka se zeleninou a vejci - postup přípravy
Vyzkoušejte snadný pokrm, díky kterému si játra zamilují i ti, kteří je doposud nejedli. Pochutnejte si na játrové placce, která je plná bohatých chutí a chutná i zastudena.
Základ
Na posypání
Játra vložte do vroucí vody, vařte je 5 minut a poté je sceďte. Na rozpáleném oleji smažte nadrobno nakrájenou cibuli 3 minuty. Přidejte k ní oloupanou a, na hrubém struhadle, nastrouhanou mrkev a pokračujte ve smažení dalších 5–7 minut, na mírném ohni.
V samostatné míse vyšlehejte vejce, do kterých vmíchejte nakrájenou jarní cibulku a nakrájená vařená vejce.
Poznámka: Vejce vařte 10 minut.
Uvařená játra nakrájejte na menší kousky a vmíchejte je do mísy s vejci. Do pánve se zeleninou vmíchejte sójovou omáčku a směs vmíchejte do mísy s játry.
Ingredience promíchejte a ochuťte solí, paprikovým kořením, mletým koriandrem a mletou uzenou paprikou. Přidejte také rýžovou mouku a vše znovu promíchejte.
Směs vložte do pánve s rozpáleným olejem, kde ji zarovnejte do hladka a, pod pokličkou, smažte 6–7 minut, na mírném ohni.
V průběhu smažení pokrmu nastrouhejte mozzarellu, kterou směs v pánvi zasypte a pokračujte ve smažení přibližně další minutu.
Tip: Aby se pokrm nepřipaloval, během smažení ho opatrně podeberte, čímž ho oddělíte od dna pánve.
Na závěr pokrm posypte nasekanou petrželkou a odstavte ho z tepla. Játrovou placku servírujte nakrájenou na kousky.
Tip: Pokrm můžete podávat společně se salátem a rajčaty.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Oblíbené recepty