Játrová roláda se zeleninou a koprem - postup přípravy
Pokud vás už nebaví jíst o Vánocích stále dokola řízky s bramborovým salátem, připravte si tuto chutnou játrovou roládu. Příprava je velmi jednoduchá a rychlou přípravu oceníte především, když vás navštíví nečekaná návštěva.
Ingredience
Do hrnce vlijte vodu a přiveďte ji k varu. Játra očistěte a vložte je do mísy. Mrkev s cibulí a česnekem oloupejte. Cibuli nakrájejte na kolečka, mrkev nastrouhejte nahrubo a česnek nakrájejte na kolečka. Vše smíchejte v míse.
Na pánvi rozehřejte olej a zeleninu osmahněte. Zatímco se zelenina smaží, vložte játra do vroucí vody a vařte je 15–17 minut.
Poznámka: Jakmile se na povrchu začne objevovat pěna, posbírejte ji.
Nyní játra sceďte a vložte je do mísy. Zeleninu také odstavte z tepla a nakrájejte si čerstvý kopr. Do mísy vložte 200 g změklého másla, posolte ho a kopr do něj přimíchejte. Poté uvařená játra s osmaženou zeleninou pomelte v mlýnku na maso a směs osolte a opepřete.
Do játrové směsi přidejte zbytek másla a vše zamíchejte. Podle vlastní chuti vše ještě dochuťte solí a pepřem.
Poznámka: Pokud chcete krémovější a řidší játrovou směs, můžete ji ještě rozmixovat mixérem.
Připravte si potravinovou fólii a játrovou směs na ni rovnoměrně rozprostřete. Na játrovou směs rozprostřete máslo s koprem a vytvořte roládu. Okraje rolády následně zarovnejte nožem, roládu znovu zabalte do potravinové fólie a dejte ji chladit přes noc do lednice.
Tip: Pokud chcete roládu podávat při nějaké sváteční příležitosti, můžete ji dozdobit snítky kopru a cherry rajčátky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ольга Матвей