Jednoduchá svačina ideální na sváteční stůl nebo na večeři - postup přípravy
Občerstvení z lilku není příliš známé, ale chutná skvěle. Vyzkoušejte tyto obložené lilky jako lehkou svačinu nebo netradiční svačinu a vaše rodina bude nadšená.
Ingredience
Lilek je v našich zemích stále neprozkoumanou zeleninou, kterou mnoho lidí nikdy ani neochutnalo. Je to přitom velká škoda, protože jde o plodinu plnou vitamínů a minerálů, která zároveň skvěle chutná. Pokud jste lilek nikdy neměli, můžete ho vyzkoušet právě díky tomuto receptu na netradiční svačinu. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá.
Lilek nakrájejte na plátky o tloušťce 0,7 – 0,8 cm, rozložte na prkénko a z obou stran osolte. Na pánvi rozehřejte malé množství oleje a orestujte lilek z obou stran, dokud nebude nádherně hnědý. Poté plátky rozložte na talíř, na kterém budete servírovat svačinu, občerstvení nebo večeři.
Rajčata nakrájejte na tenké plátky, aby bylo velmi jednoduché je jíst. Silné plátky se vám budou špatně kousat a bude velmi náročné si vychutnat celý pokrm. Sýr nastrouhejte na jemném struhadle a dejte ho do misky. Budete ho potřebovat až za chvilku na ozdobu. Do samostatné misky přidejte majonézu a prolisovaný česnek. Vše důkladně promíchejte.
Přidejte do směsi také papriku, bazalku a rozmarýn podle své chuti. Znovu vše promíchejte, aby se chutě propojily. Na talíř rozložte plátky lilku a namažte na ně připravenou pomazánku z majonézy. Na pomazánku rozložte plátky rajčat, podle chuti osolte a opepřete. Nakonec vše zasypejte nastrouhaným sýrem, který bude fungovat jako ozdoba i skvělé doplnění chuti. Přejeme dobrou chuť a úspěšné objevování nových surovin, pokrmů i chutí!