Jednoduché domácí pesto z křenových listů - postup přípravy
Vyrobte si jednoduché domácí pesto z křenových listů, které vaše jídlo povýší na gastronomický skvost a v lednici navíc vydrží až 6 měsíců. Přidat ho můžete do těstovin, k masu, do polévek nebo si ho jen tak namazat na chleba.
Ingredience
Křenové listy očistěte, omyjte je a zbavte je tvrdých částí. Poté je přendejte do mlýnku na maso a rozemelte je najemno.
Do mlýnku nasypte vlašské ořechy, česnek, chilli papričku a zelenou papriku zbavenou semeníků. Poté čerstvou petrželku a koriandr. Ten však můžete vynechat a nahradit ho petrželkou.
Vše rozemelte najemno. Poté směs dochuťte solí, chmeli suneli, citrónovou šťávou a kůrou. Následně ji zalijte olejem a vše velmi pečlivě promíchejte.
Pesto přendejte do připravených sklenic, okraje očistěte ubrouskem a poté ho zalijte dostatečným množstvím oleje.
Sklenice s pestem pečlivě uzavřete a uložte ho do lednice. Takto skladované vydrží až 6 měsíců. Použít ho můžete do těstovin, na maso, salátů, polévek a jiných slaných pokrmů.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкуснейшн с Lana ilanavi