Jednoduchý domácí perník - postup přípravy
Nechte se unést kouzlem voňavého pečení a upečte si vláčný a měkoučký perník podle receptu paní Anety Mühlhandlové. Patří mezi její nejoblíbenější.
Ingredience
Do mísy nasypejte mouku, cukr, kypřicí prášek do pečiva, kakao a perníkové koření. Směs dobře promíchejte.
Do těsta přidejte zbylé suroviny, tedy olej, mléko a vejce. Na hrubém struhadle nastrouhejte jablka a přidejte je do těsta.
Z veškerých surovin v míse vytvořte důkladným mícháním kompaktní těsto, které nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Perník pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180° C. Po upečení ho posypejte moučkovým cukrem.
Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.