Jednoduchý segedínský guláš bez mouky - postup přípravy
Připravte si jednoduchý segedínský guláš podle paní Pavlíny Bušové. Výhodou receptu je absence mouky a přítomnost křehkého masa a výživného kysaného zelí.
Ingredience
Cibuli nakrájejte nadrobno a v hrnci na sádle ji smažte 5–6 minut, dohněda. Poté k cibuli přidejte na větší kousky nakrájené maso, které osolte, opepřete a smažte 3–4 minuty, dokud se nezatáhne.
Poznámka: Cibule dodává guláši chuť. Proto si s ní dejte na čas a během smažení, na mírném ohni, ji stále míchejte.
Maso zaprašte sladkou mletou paprikou, smažte ji 30–60 vteřin a podlijte ji vodou. Do hrnce přidejte bobkový list s novým kořením. Maso duste pod pokličkou, na mírném ohni, minimálně 1 hodinu, doměkka.
Poznámka: Papriku nesmažte příliš dlouho, aby nezhořkla. Nechte ji pouze rozvonět.
Poté do hrnce přidejte nakrájené zelí bez nálevu a pokrm vařte dalších 5–10 minut. Jakmile zelí změkne, přidejte do hrnce nastrouhaný oloupaný brambor, kterým pokrm zahustíte. Jednoduchý segedínský guláš vařte dalších 10 minut, poté do něj vlijte smetanu, kterou vařte už jen 1–2 minuty.
Guláš na závěr dochuťte dle vlastní chuti a servírujte ho s knedlíkem.
Tip: Lák ze zelí můžete použít k dodatečnému okyselení pokrmu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.