Jednoduchý třešňový džem - postup přípravy
Džemy a marmelády patří mezi základní výbavu každé hospodyňky. Vyzkoušejte osvědčený a snadný domácí recept od paní Lenky Sedláčkové, který využijete jak na třešně, tak i na jiné druhy ovoce.
Ingredience
Třešně dobře umyjte a zbavte je stopek a pecek. Čisté plody semelte mlýnkem na maso s jemným nástavcem a vlijte do hrnce. Přisypejte gelfix a vařte asi 3 minuty. Poté přidejte podle chuti cukr a dvě lžíce rumu, promíchejte a povařte dalších 5 minut.
Hotový rozvar nalijte do čistých a sterilizovaných zavařovacích skleniček, pevně uzavřete víčky a otočte dnem vzhůru. Takto je nechte stát a chladnout 10 minut a poté uskladněte do sklepa, spíže či na jiné temné a chladné místo.