Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchý třešňový džem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 8 minut

Jednoduchý třešňový džem - postup přípravy

Džemy a marmelády patří mezi základní výbavu každé hospodyňky. Vyzkoušejte osvědčený a snadný domácí recept od paní Lenky Sedláčkové, který využijete jak na třešně, tak i na jiné druhy ovoce.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Třešně dobře umyjte a zbavte je stopek a pecek. Čisté plody semelte mlýnkem na maso s jemným nástavcem a vlijte do hrnce. Přisypejte gelfix a vařte asi 3 minuty. Poté přidejte podle chuti cukr a dvě lžíce rumu, promíchejte a povařte dalších 5 minut.

2. KROK

Hotový rozvar nalijte do čistých a sterilizovaných zavařovacích skleniček, pevně uzavřete víčky a otočte dnem vzhůru. Takto je nechte stát a chladnout 10 minut a poté uskladněte do sklepa, spíže či na jiné temné a chladné místo.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů