Jednoduchý turecký pita chléb - postup přípravy
Těsto na arabský chléb můžete zadělat i za pomoci mléka a jogurtu. Pak z něho po vykynutí stačí jen vyválet placky a velmi rychle je upéci v troubě.
Ingredience
Do zadělávací mísy dejte vlažnou vodu a mléko, přidejte cukr, jogurt, olej a droždí a vše promíchejte. Do mísy nasypejte asi polovinu mouky a sůl a vymíchejte těsto. Poté dosypejte zbytek mouky a rukou nebo v robotu zpracujte hladké a nelepivé těsto. Mísu přikryjte fólií a nechte těsto hodinu kynout na teplejším místě.
Vyfoukněte v těsta vzduch a vyklopte ho na pomoučněný vál, kde ho ještě chvíli zpracovávejte. Poté těsto rozdělte na 10 částí a z každé udělejte bochánek. Bochánky pak vyválejte na kulaté placky o síle 3 až 4 milimetry. Zakryjte je utěrkou a nechte 10 minut kynout.
Vložte obrácený plech do trouby a dejte ji předehřát na 250 °C. Dřevěné prkénko pomoučněte kukuřičnou moukou a dejte na ni placku, aby se nelepila při pečení. Tu poté přesuňte na rozpálený plech a pečte ji 5 až 7 minut. Na jeden plech se vlezou 2–3 placky v závislosti na jeho velikosti.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.