Jemná univerzální sýrová omáčka na těstoviny - postup přípravy
Těstoviny představila světu slunná Itálie a brzy se staly celosvětově oblíbeným pokrmem. Slouží nejen jako zavářka do polévek a příloha k různým druhům mas, ale lidé je mají rádi i samotné, jako nedílnou součást hlavního jídla. A aby byl požitek z těstovin dokonalý, kromě výběru toho pravého druhu těstovin v prvotřídní kvalitě je samozřejmě nesmírně důležitá také chutná omáčka vyrobená z těch nejlepších surovin. Dnes pro vás máme recept na vynikající sýrovou omáčku, která se znamenitě hodí právě na těstoviny.
Ingredience
Do hrnce dejte olej a až je rozpálený, osmažte na něm dozlatova mouku a poté k ní za stálého míchání přilejte plnotučné mléko. Aby nebyl teplotní rozdíl mezi horkou moukou s olejem a studeným mlékem tak vysoký, doporučuje se nechat mléko zahřát na pokojovou teplotu. Směs přiveďte k varu. Do vařící směsi přisypávejte postupně strouhaný sýr, změklé máslo a také koření podle vaší chuti. Omáčka je hotová, jakmile se sýr rozpustí. Připravenou omáčkou ihned přelijte těstoviny a podávejte.
Omáčka je sama o sobě zejména díky obsahu sýru dostatečně sytá, takže v kombinaci s těstovinami vydá za samostatný hlavní pokrm, který ale samozřejmě můžete doplnit také masem, například restovanými nudličkami z kuřecích prsou.
Tento recept je rychlý a velice jednoduchý a pokud se například vracíte z rodinného výletu nebo chcete honem připravit teplou večeři, představuje snadné a chutné řešení. Navíc, kombinací těstovin a výborné omáčky potěšíte jak dospělé členy domácnosti, tak i děti. Pokud se rády zapojují do vaření, mohou vám s večeří samozřejmě pomoct.