Jemný koláč s jahodami a banány - postup přípravy
Nezapomeňte vyzkoušet kombinaci jahod a banánů v koláči, než skončí jejich sezóna. Tato pochoutka se samozřejmě konzumuje s potěšením za každého počasí a za všech okolností. Pro větší pohodlí můžete dezert připravovat po částech a skládat ingredience do velké formy, ale také na malé talířky. Může se zdát, že tento koláč je moderní pokrm. Ve skutečnosti byl první recept tohoto druhu připraven již koncem 16. století v Anglii. Navíc se od té doby recept vůbec nezměnil, což není vůbec běžné. Nyní se kolář připravuje stejným způsobem z piškotového dortu a krému, jako tomu bylo před mnoha lety. Proto můžeme s jistotou říct, že vám bude chutnat. Tento recept byl totiž testován celé roky!
Těsto
Krém
Nejprve si připravte piškotový dort. Vyšlehejte vejce s cukrem do bílé pěny.
Smíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva a ingredience promíchejte do vaječné hmoty a začněte s hnětením těsta. Nalijte těsto do pekáče a dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů. Piškotový dort pečte 20 minut a poté nakrájejte na kostky. Nyní připravte krém.
Dejte 300 ml smetany do mísy a vyšlehejte na pevnou hmotu. Přidejte práškový cukr s tvarohem a znovu vyšlehejte.
Nyní vytvořte dezert. Vložte do formy trochu krému, kousky piškotového dortu a znovu krém. Potom nakrájejte banány a jahody, rozložte je nahoru.
Poté rozetřete opět krém, rozložte piškot a nakonec znovu smetanový krém. Na hodinu dejte do lednice. Mezitím rozpusťte kousky čokolády ve vodní lázni, nechte trochu zchladnout, naneste na dezert a opět vložte do lednice přes noc.
Dobrou chuť.