Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jemný pórkový krém s bazalkou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Jemný pórkový krém s bazalkou - postup přípravy

Pokud hledáte inspiraci, co uvařit k obědu, vyzkoušejte tento jemný pórkový krém s bazalkou, podle receptu paní Burkartové. Servírovat ho můžete se šlehačkou, smaženou cibulkou a křupavými krutony.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Na pórkový krém

Na ozdobu

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Pórek rozřízněte, rozeberte ho na jednotlivé plátky a velmi důkladně ho omyjte. Poté ho nakrájejte na menší kousky.

2. KROK

Cibuli, bramboru a celer oloupejte. Cibuli nakrájejte na menší kostičky. Celer a bramboru na větší kousky. Do pánve nalijte olej a nechte ho dostatečně rozehřát.

3. KROK

Veškerou zeleninu vložte do hrnce a orestujte ji. Následně do ní přidejte sůl, prolisovaný česnek a listy bazalky. Poté směs zalijte vývarem a zeleninu vařte do měkka.

4. KROK

Zeleninu rozmixujte dohladka a poté polévku případně dochuťte solí. Do menší nádoby nalijte smetanu ke šlehání a lehce ji vyšlehejte. Následně ji přendejte do sáčku se zdobící špičkou.

5. KROK

Polévku nalijte do talíře a ozdobte ji šlehačkou. Poté ji lehce zakápněte chilli olejem. Servírujte ji s krutony a smaženou cibulkou.

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů