Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kakaový dort Míša s tvarohovou náplní

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 17 minut
čas vaření Vaření: 43 minut

Kakaový dort Míša s tvarohovou náplní - postup přípravy

Díky tomuto receptu získáte dezert, který se hodí i ke slavnostnímu pohoštění. Kakaový dort Míša je nadýchaný, obsahuje jemnou náplň a má osvěžující chuť.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Korpus

Náplň

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s cukrem a špetkou soli. Jakmile se ingredience propojí, vešlehejte do nich kefír a vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a kakaem. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.

2. KROK

Do směsi vmíchejte olej, vzniklé těsto rozprostřete do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35–40 minut. Po upečení nechte korpus 10 minut odpočívat.

3. KROK

Tip: Zda je těsto upečené, zjistíte pomocí špejle, kterou do něj zapíchnete. Pokud ji vyndáte čistou, máte hotovo. Pokud se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.

4. KROK

Mezitím připravte náplň. Tvaroh rozmixujte s klasickým i vanilkovým cukrem a zakysanou smetanou. Korpus horizontálně rozřízněte na 3 stejné části.

5. KROK

První z nich vraťte do dortového ráfku a pokryjte ji třetinou náplně, kterou zakryjte druhým korpusem. Postup opakujte a vrstvení zakončete krémem. Dezert zakryjte potravinovou fólií a vložte ho na 1–3 hodiny do lednice.

6. KROK

Nakonec připravte polevu smícháním cukru, kakaa a zakysané smetany. Směs zahřívejte 1–2 minuty, a jakmile se poleva začne vařit, pokračujte ve vaření ještě 30 vteřin a odstavte ji z tepla.

7. KROK

Do polevy vmíchejte máslo a pokryjte jí celý kakaový dort Míša, včetně jeho stran. Pochoutku vložte na 15 minut do lednice a podávejte ji nakrájenou na kousky. 

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Olga Lungová

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů