Kakaový motanec z kynutého těsta - postup přípravy
Vytvořte u sebe doma útulnou atmosféru prostřednictvím nádherné vůně kakaového motance. Dezert má úžasnou chuť a připravíte ho jednoduše a za pár minut.
Těsto
Náplň
Na potření
Mléko smíchejte s droždím, a jakmile se ingredience propojí, přidejte cukr a vejce. Do směsi vmíchejte sůl a poté mouku.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte a přidejte ji v několika dávkách.
Z ingrediencí uhněťte těsto, které zakryjte a nechte 30 minut kynout na teplém místě. Po půl hodině těsto znovu prohněťte a vyválejte z něj plát o tloušťce 0,5 cm.
Plát těsta potřete změklým máslem a posypte cukrem se skořicí. Těsto zarolujte a ve středu rolády vytvořte řez, který veďte tak, abyste druhý konec těsta nerozřízli.
Vzniklé dvě části těsta zapleťte do sebe a kakaový motanec položte na plech, pokrytý pečicím papírem. Těsto potřete rozšlehaným žloutkem a pečte ho v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 20–25 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Magie des Backens

