Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kakaový motanec z kynutého těsta

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Kakaový motanec z kynutého těsta - postup přípravy

Vytvořte u sebe doma útulnou atmosféru prostřednictvím nádherné vůně kakaového motance. Dezert má úžasnou chuť a připravíte ho jednoduše a za pár minut.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Náplň

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mléko smíchejte s droždím, a jakmile se ingredience propojí, přidejte cukr a vejce. Do směsi vmíchejte sůl a poté mouku. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte a přidejte ji v několika dávkách.

2. KROK

Z ingrediencí uhněťte těsto, které zakryjte a nechte 30 minut kynout na teplém místě. Po půl hodině těsto znovu prohněťte a vyválejte z něj plát o tloušťce 0,5 cm. 

3. KROK

Plát těsta potřete změklým máslem a posypte cukrem se skořicí. Těsto zarolujte a ve středu rolády vytvořte řez, který veďte tak, abyste druhý konec těsta nerozřízli. 

4. KROK

Vzniklé dvě části těsta zapleťte do sebe a kakaový motanec položte na plech, pokrytý pečicím papírem. Těsto potřete rozšlehaným žloutkem a pečte ho v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 20–25 minut. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Magie des Backens

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů