Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kakaový řez s máslovým krémem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 16 minut

Kakaový řez s máslovým krémem - postup přípravy

Až budete čekat hosty, překvapte je luxusním dezertem, který se bude vyjímat na slavnostní tabuli. Kakaový řez s máslovým krémem se doslova rozplývá na jazyku.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

K navlhčení

Krém

Poleva

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Začněte s přípravou korpusu. Mouku smíchejte s kakaem a kypřicím práškem do pečiva.

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.

2. KROK

V samostatné míse vyšlehejte vejce se špetkou soli a cukrem. Jakmile vznikne světlá pěna, vešlehejte do ní rostlinný olej a poté suché ingredience.

3. KROK

Těsto vlijte na plech, vyložený pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 10–15 minut. Po vychladnutí strany korpusu odřízněte a rozmixujte je na jemný prášek. 

4. KROK

Zbytek korpusu rozřízněte na dvě stejně velké části a odložte je bokem. Pokračujte s přípravou krému. Máslo šlehejte 5 minut, a jakmile získá světlejší barvu, vešlehejte do něj kondenzované mléko, v několika dávkách.

5. KROK

V misce smíchejte mléko s kondenzovaným mlékem a směsí navlhčete oba korpusy. První z nich pokryjte polovinou krému, zakryjte ho druhým korpusem a ten pokryjte zbytkem krému. 

Poznámka: Krém naneste i po stranách.

6. KROK

Prášek z korpusu aplikujte na strany dezertu a jeho povrch polijte polevou, připravenou rozpuštěním čokolády v horké smetaně a přidáním nasekaných arašídů.

Tip: Polevu rozpustíte ve vodní lázni nebo mikrovlnce za 15–30 vteřin.

7. KROK

Kakaový řez s máslovým krémem servírujte ozdobený nasekanými arašídy a politý slaným karamelem. 

Poznámka: Dezert podávejte nakrájený na kousky. Každou porci můžete ozdobit šlehačkou.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů