Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Karamelový krém ze Salka jen ze 2 ingrediencí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 6 minut

Karamelový krém ze Salka jen ze 2 ingrediencí - postup přípravy

Připravte si luxusní karamelový krém, kterým můžete ozdobit vánoční cukroví i oblíbený dezert. Výhodou je snadná příprava, ke které jsou potřeba jen 2 ingredience.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Změklé máslo šlehejte 1–2 minuty, do hladka a poté do něj, po troškách, vešlehejte zkaramelizované kondenzované mléko.

Poznámka: Při šlehání by mělo mít máslo 21–25 °C.

2. KROK

Směs šlehejte přibližně 30 vteřin, dokud se ingredience dokonale nepropojí a nevznikne tuhá hmota. Mezi šleháním krém promíchejte ručně a poté pokračujte ve šlehání další 2,5 minuty. 

3. KROK

Poznámka: Při šlehání mějte trpělivost. Čím déle budete krém šlehat, tím tužší konzistenci získá.

4. KROK

Karamelový krém ze Salka vložte do cukrářského sáčku s ozdobnou hlavicí a ozdobte jím vánoční cukroví nebo oblíbený dezert.

Tip: Krém můžete použít také k přípravě dortů nebo jimi ozdobit zmrzlinové poháry.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů