Karbanátky z cukety s anglickou slaninou - postup přípravy
Z cukety můžete udělat chutné karbanátky, nejsou však bez masa, dává se do nich anglická slanina, ale pečou se zdravěji v troubě. Recept nám poslala paní Lenka Sedláčková.
Ingredience
Nastrouhejte mladou cuketu na hrubém struhadle. Přidejte k ní do mísy strouhaný eidam, na malé kostičky nakrájenou anglickou slaninu, vejce, ovesné vločky a dle chuti sůl, pepř, česnek, majoránku a vegetu. Vymíchejte homogenní, mazlavou hmotu.
Z hmoty vytvarujte placičky a obalte je ve strouhance. Dejte na plech pečicí papír a polijte ho trochou olivového oleje. Položte na něj placičky, vložte plech do předem vyhřáté trouby na 190 °C a pečte je do zlatova.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.