Kávový dezert do skleniček - postup přípravy
Tento dezert je jako dělaný pro všechny milovníky kávy, ta totiž hraje v jeho přípravě zásadní roli. Zároveň tento krém využijete i jako náplň do různých dortů či jiných dezertů.
Ingredience
Do menšího hrnce dejte kávu a 3 lžíce smetany ke šlehání. Důkladně směs promíchejte a dejte ji vařit na mírném plameni, dokud nebude hladká. Poté hrnec sundejte ze sporáku a přilijte do něj vanilkový extrakt, znovu směs promíchejte. Přelijte ji do misky a dejte ji do mrazáku na 3 až 4 minuty.
Do jiné mísy nalijte 255 ml smetany ke šlehání a přidejte k ní moučkový cukr. Obojí důkladně prošlehejte a poté do mísy přilijte kávový základ. Následně šlehejte ještě minutu, dokud nevznikne krém. Poté máte hotovo a můžete krém servírovat.