Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kefírové sušenky s máslem a vanilkou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Kefírové sušenky s máslem a vanilkou - postup přípravy

Díky troše kefíru a másla získáte ty nejjemnější sušenky, jaké jste jedli. Díky vanilce nádherně voní a jejich chuť je naprosto delikátní. Navíc je připravíte během chviličky a nemusí se jich bát ani méně zkušení pekaři.

Ingredience pro:
35 kusů
+ -

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte kefír s cukrem a vaječným žloutkem. V jiné míse smíchejte mouku, s kypřícím práškem do pečiva, špetkou vanilkového cukru a změklým máslem.

2. KROK

Do suché směsi přilijte kefírovou směs a uhněťte těsto, které vložte do sáčku a dejte na 10 minut chladit do lednice. Nyní připravte náplň.

3. KROK

V míse smíchejte mouku s cukrem a vanilkovým cukrem. Poté do sypkých surovin zapracujte změklé máslo a mísu odložte bokem. 

4. KROK

Vychlazené těsto rozdělte na dvě stejné části. Z jedné vyválejte plát o výšce cca 0,3 cm, pomažte ho olejem a posypte ho polovinou množství náplně. Těsto zarolujte, projeďte válečkem, abyste jej udělali více plochým a nakrájejte ho na 17 stejných kousků. 

5. KROK

Stejný postup opakujte také u druhé části těsta a náplně. Kefírové sušenky vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte je po dobu 15–20 minut. 

Tip: Ještě teplé je posypte moučkovým cukrem, nechte vychladnout a podávejte.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů