Koblížky z odpalovaného těsta s vanilkou - postup přípravy
Koblížky z odpalovaného těsta jsou nadýchané a vláčné díky krémové náplni a krásně provoní vaši domácnost. Podávat je můžete na snídani, ale také jako sladkou tečku po hlavním jídle ke kávě.
Krém
Těsto
Náplň
Zdobení
Vejce vyšlehejte v rendlíku s cukrem, kukuřičným škrobem a mlékem. Rendlík položte na plotnu a směs zahřívejte, dokud nezhoustne – potrvá to asi 3 minuty. Poté krém odstavte z tepla, zamíchejte do něj vanilkový cukr a nechte jej úplně vychladnout.
Poznámka: Hotový krém přelijte do mísy, kde ho přikryjte potravinovou fólií tak, aby se dotýkala přímo krému. Díky tomu se na něm nevytvoří škraloup.
Do hrnce vlijte vodu a smíchejte ji s máslem. Hrnec položte na plotnu, začněte jej zahřívat a za stálého míchání do tekutiny vsypte mouku a sůl. Za cca 2 minuty by vám mělo vzniknout hutné těsto, které přendejte do mísy.
V jiné misce vyšlehejte vejce a vlijte je do mísy k těstu. Vše zamíchejte a hmotu přendejte do cukrářského sáčku, pomocí kterého vytvářejte na plechu vyloženém pečicím papírem malé hromádky. Koblížky pečte v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 30 minut.
Nyní vyšlehejte šlehačku s moučkovým cukrem a vmíchejte do ní připravený krém. Vzniklou směsí naplňte cukrářský sáček. V koblížcích udělejte dírky pomocí nože, do kterých vložte špičku cukrářského sáčku a upečené těsto vyplňte.
Tip: Koblížky z odpalovaného těsta podávejte posypané moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: lecker mit Ann