Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Koblížky z odpalovaného těsta s vanilkou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Koblížky z odpalovaného těsta s vanilkou - postup přípravy

Koblížky z odpalovaného těsta jsou nadýchané a vláčné díky krémové náplni a krásně provoní vaši domácnost. Podávat je můžete na snídani, ale také jako sladkou tečku po hlavním jídle ke kávě.

Ingredience pro:
24 kusů
+ -

Krém

Těsto

Náplň

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte v rendlíku s cukrem, kukuřičným škrobem a mlékem. Rendlík položte na plotnu a směs zahřívejte, dokud nezhoustne – potrvá to asi 3 minuty. Poté krém odstavte z tepla, zamíchejte do něj vanilkový cukr a nechte jej úplně vychladnout. 

2. KROK

Poznámka: Hotový krém přelijte do mísy, kde ho přikryjte potravinovou fólií tak, aby se dotýkala přímo krému. Díky tomu se na něm nevytvoří škraloup.

3. KROK

Do hrnce vlijte vodu a smíchejte ji s máslem. Hrnec položte na plotnu, začněte jej zahřívat a za stálého míchání do tekutiny vsypte mouku a sůl. Za cca 2 minuty by vám mělo vzniknout hutné těsto, které přendejte do mísy. 

4. KROK

V jiné misce vyšlehejte vejce a vlijte je do mísy k těstu. Vše zamíchejte a hmotu přendejte do cukrářského sáčku, pomocí kterého vytvářejte na plechu vyloženém pečicím papírem malé hromádky. Koblížky pečte v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 30 minut.

5. KROK

Nyní vyšlehejte šlehačku s moučkovým cukrem a vmíchejte do ní připravený krém. Vzniklou směsí naplňte cukrářský sáček. V koblížcích udělejte dírky pomocí nože, do kterých vložte špičku cukrářského sáčku a upečené těsto vyplňte. 

Tip: Koblížky z odpalovaného těsta podávejte posypané moučkovým cukrem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: lecker mit Ann

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů