Kokosové řezy - postup přípravy
Pokud máte rádi exotickou chuť a vůni kokosu, je tento moučník pro vás tím pravým. Vyzkoušejte ho a uvidíte, že díky němu nejen příjemně provoníte domácnost, ale uděláte radost i své rodině. Navíc, obsahuje jen běžné suroviny, které máte většinou doma nebo není nijak složité si je opatřit.
Těsto
Krém
Nejprve je třeba připravit náplň, protože když bude chladnout, můžete čas využít k přípravě těsta. Do vroucího mléka vmíchejte ostatní suroviny kromě kokosu a za stálého míchání vařte na mírném plameni, dokud směs nezhoustne.
Poté hrnec stáhněte z plamene, přidejte kokos, dobře promíchejte a hotovou náplň nechejte vychladnout.
Oddělte bílky a žloutky a z bílků a špetky soli šlehejte sníh. Po chvíli přidejte cukr a směs vyšlehejte do tužší konzistence. Do sněhu přidejte žloutky a pomocí robota nebo mixéru směs rozmixujte. Postupně lehce vmíchejte mléko a slunečnicový olej. Pomocí mixéru nebo robota dále postupně přimíchávejte kakao a také mouku, kterou jste prosáli a smísili s práškem do pečiva.
Připravte si plech na pečení, ideálně o rozměrech 22 na 33 cm, který vymastěte a dejte na něj polovinu těsta. Troubu předehřejte na 180 °C a pečte přibližně 8 minut.
Poté plech vyjměte, na vrstvu těsta rovnoměrně rozetřete vychladlou náplň a na ni navrstvěte druhou polovinu těsta.
Poté moučník pečte po dobu 20 minut.
Hotový zákusek nechejte vychladnout.
Můžete ho případně posypat prosátým moučkovým cukrem, nakrájet na řezy a podávat.