Kokosový moučník s vanilkovým pudinkem - postup přípravy
Pokud máte rádi lehké nadýchané dezerty, ve kterých se snoubí více chutí, vyzkoušejte tento recept na krémový moučník, v němž dominují chutě kokosu a vanilky, které se navzájem velice dobře doplňují.
Těsto
Krém
Poleva
Připravte si plech na pečení, nejlépe o rozměrech 30 cm na 20 cm, který můžete buď vymazat tukem a vysypat moukou nebo ho lze vyložit pečicí papírem. Troubu předehřejte na 200 °C.
Rozklepněte vejce a opatrně oddělte bílky od žloutků. Z bílků poté vyšlehejte tuhý sníh, přičemž v průběhu šlehání přidejte k bílkům také oba cukry, moučkový i vanilkový, a ke konci také žloutky.
Do této směsi přidejte také ostatní přísady uvedené v receptu pro přípravu těsta a hotové těsto nalejte na plech. Pečte ho v troubě po dobu přibližně 25 minut.
Krém získáte tak, že nejprve v hrnci do 200 ml plnotučného mléka vmícháte pudinkový prášek, cukr a po trochách i mouku. Směs zahřívejte na mírném plameni, míchejte a přilijte také zbývající množství mléka.
Když zhoustne, stáhněte ji z plamene a nechte vychladnout. Poté do ní přidejte olej a vyšlehejte pomocí mixéru. Na závěr do krému jemně vmíchejte také kokos.
Hotový krém dejte alespoň na hodinu do ledničky a poté jím potřete vychladlý korpus a na závěr potřete čokoládovou polevou.