Koláč s čokoládovým pudinkem a vanilkou - postup přípravy
Hledáte-li recept na jednoduchý a rychlý dezert, připravte si koláč s čokoládovým pudinkem. Je nadýchaný, obsahuje čokoládové kousky a hotový je za chvíli.
Těsto
Krém
Na posypání
Ve větší míse vyšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Do směsi přilijte olej a přidejte změklé máslo. Vše znovu promíchejte, dokud nevznikne hladká hmota.
Do mísy vsypte mouku s kypřícím práškem do pečiva a vytvořte těsto, které rozdělte na dvě stejně velké části.
Tip: Mouku před použitím prosejte a přidávejte ji po částech. Díky tomu se ingredience lépe propojí a v těstu nevzniknou hrudky.
Jednu část zabalte do potravinové fólie a vložte ji do mrazáku. Druhou částí vyložte máslem vymazanou formu na pečení, jejíž dno vyložte pečicím papírem. Poté vytvořte krém.
V rendlíku smíchejte vejce, cukr a kukuřičný škrob. Poté přidejte mléko, ingredience zamíchejte a na mírném ohni je zahřívejte 1–2 minuty, do zhoustnutí.
Poznámka: Mléko přidejte do směsi nadvakrát.
Následně do krému vmíchejte čokoládu se smetanou a směs zahřívejte další 1 minutu. Ještě horký krém nalijte na těsto ve formě na pečení a její povrch pokryjte nastrouhaným těstem, které jste vyndali z mrazáku.
Dezert posypte čokoládovými kousky a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut.
Poznámka: Koláč s čokoládovým pudinkem podávejte nakrájený na kousky a posypaný moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Dolci Veloci 89