Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Koláč z cottage sýra s jahodami a zakysanou smetanou

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Koláč z cottage sýra s jahodami a zakysanou smetanou - postup přípravy

Jemný a nadýchaný koláč s jahodami a zakysanou smetanou je neuvěřitelně chutný a aromatický. Příprava vám zabere minimální množství času a budete potřebovat jen několik ingrediencí, které snadno seženete v obchodě. Ideální je tento koláč pochopitelně v létě, když budete mít čerstvé ovoce, ale můžete ho upéct během celého roku.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Výroba je skutečně jednoduchá a bude vyžadovat jen pár základních kroků, díky kterým získáte lahodný a jemný koláč plný zdravého ovoce podle vlastního výběru. S ovocem můžete experimentovat a pokaždé zvolit jiný druh, takže bude koláč vždy chutnat jinak, i když budete následovat stejný recept.

2. KROK

Všechny ingredience vložte do velké, hluboké mísy a všechno rozmixujte do hladka. Připravte si formu na pečení a spodní část vyložte papírem na pečení. Stěny formy vymažte olejem, aby se na ně těsto nepřichytilo během pečení. Těsto nalijte do připravené formy a rovnoměrně rozetřete pomocí lžíce nebo stěrky.

3. KROK

Potom na povrch těsta rozložte jahody v libovolném množství a lehce je zatlačte do těsta. Takto připravený koláč vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 45–50 minut. Uvidíte, kdy bude koláč hotový podle vaší trouby, protože každá peče jinak dlouho, a proto byste se vždy měli řídit podle vlastních zkušeností.

4. KROK

Hotový koláč zkontrolujte párátkem, jestli je skutečně upečený. Potom ho nechte téměř úplně vychladnout v troubě s mírně otevřenými dvířky. Po vychladnutí ho můžete zaprášit moučkovým cukrem, pokud to tak máte rádi. Podle zvoleného ovoce získáte výslednou chuť, která bude pokaždé vynikající. Používejte vždy čerstvé ovoce, protože mražené plody by pustily příliš mnoho tekutiny. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů