Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Korejská řepa a salát „Barevné pekingské zelí“ – nálož vitaminů na zimní i letní dny

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Korejská řepa a salát „Barevné pekingské zelí“ – nálož vitaminů na zimní i letní dny - postup přípravy

Čerstvá zelenina je chutná. Když jí ale dodáte chuť různých druhů bylinek, koření a zálivek, je pak ještě mnohem lepší a získá úplně nový rozměr. Vyzkoušejte obdobu korejské mrkve – korejskou červenou řepu, která povýší každý pokrm o několik řádů výš. Můžete ji jíst jen tak samotnou, anebo ji použít jako doplněk k masitým pokrmům nebo součást salátů. Jako bonus uvádíme recept i na salát na barevné pekingské zelí, v němž korejskou řepu (nebo mrkev) využijete.

Ingredience pro:
1 porce

Korejská řepa

Salát "Barevné pekingské zelí"

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Korejská řepa

Červenou řepu oloupejte a nastrouhejte na struhadle na korejskou mrkev či spiralizérem. Nastrouhanou řepu osolte a rukou prohněťte. Po chvilce řepa pustí šťávu. Přemístěte ji do druhé misky, přičemž každou várku důkladně vyždímejte a vymačkejte. Vysušenou řepu posypejte mletým černým pepřem, červenou paprikou, drceným koriandrem a přidejte také prolisované stroužky česneku.

2. KROK

Do hrnce nalijte vodu, přilijte k ní rostlinný olej, topinamburový sirup (popřípadě jiný druh sirupu, med nebo v nejhorším cukr) a jablečný ocet. Promíchejte a přiveďte k varu. Jakmile směs začne bublat, zalijte s ní řepu s kořením v míse. Nasekejte najemno čerstvou petrželku a koriandrovou nať a všechny přísady společně velmi dobře promíchejte. Korejskou řepu můžete buďto ihned servírovat posypanou sezamovými semínky, anebo ji použijte jako součást zeleninových salátů, jako je třeba barevné pekingské zelí.

3. KROK

Salát „Barevné pekingské zelí“

Pekingské zelí nakrájejte na proužky a vsypte je do hluboké misky. Okurku zbavte obou konců a nakrájejte ji na tenké hranolky. Totéž udělejte i s rajčaty. Jádra vlašských ořechů nasekejte nahrubo a vše přidejte do mísy s čínským zelím. Přihoďte k ingrediencím také kopeček korejské mrkve či korejské řepy.

4. KROK

Do misky nalijte olivový olej, přidejte sójovou omáčku, lžíci medu a prolisujte jeden nebo dva stroužky česneku. Všechny přísady dobře promíchejte a zalijte jimi zeleninu v salátové míse. Všechno dobře promíchejte a servírujte posypané sezamovými semínky.

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů