Kovbojské fazole s klobásou - postup přípravy
Kam by kovbojové v Texasu bez fazolí přišli! Pokud máte také kovbojské chutě, připravte si fazole s klobásou podle receptu od paní Ilony Šimůnkové.
Ingredience
Cibuli očistěte, nakrájejte ji na menší kostičky a zpěňte ji na másle. Přidejte klobásu pokrájenou na kolečka a opečte ji dozlatova. Podle chuti osolte, opepřete, přidejte sladkou papriku, bobkový list a nové koření, jednu lžíci rajčatového protlaku a slité červené fazole. Vše promíchejte, podlijte uzeným vývarem a duste pod pokličkou doměkka.
Papriku pokrájejte na proužky a přidejte je do podušených fazolí s klobásou. Nakonec k nim přidejte dvě lžíce sterilované kukuřice, vše nechte ještě chvilku společně provařit a odstavte ze sporáku. Podle chuti případně ještě dosolte a dopepřete, pokud chcete, přidejte trochu chilli a podávejte s čerstvým pečivem.