Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Králičí ragú se žampiony a smetanou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Králičí ragú se žampiony a smetanou - postup přípravy

Ať už hledáte inspiraci k obědu nebo večeři, zkuste králičí ragú podle paní Ivany Reisingerové. Recept je jednoduchý, rychlý a obsahuje rozmanité a originální chutě.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Králičí stehna vykostěte a maso nakrájejte na malé kousky. V pánvi rozehřejte olivový olej a maso na něm smažte přibližně 3 minuty ze všech stran, dokud se nezatáhne. 

Tip: Pokud si na vykosťování netroufáte, poproste o zpracování masa pracovníka v prodejně masa.

2. KROK

Poté maso z pánve vyjměte a do výpeku vložte oloupanou a na kostičky nakrájenou mrkev s nadrobno nakrájeným řapíkatým celerem. Zeleninu smažte 2–3 minuty, přidejte k ní maso a tymián. 

3. KROK

Směs ochuťte solí, přilijte do ní bílé víno a vařte ji 3–4 minuty. Jakmile se alkohol vyvaří, vlijte do pánve vývar a na mírném ohni směs vařte 15 minut pod pokličkou. 

4. KROK

Na závěr do směsi vlijte smetanu a vařte ji, bez přikrytí pokličkou, tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Může to trvat 5–10 minut. 

Poznámka: Během vaření omáčku občas promíchejte, aby se nepřipalovala ke dnu pánve.

5. KROK

Králičí ragú podávejte posypané nasekanou petrželkou s oblíbenou přílohou, jako jsou těstoviny, brambory nebo například rýže.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů