Králičí ragú se žampiony a smetanou - postup přípravy
Ať už hledáte inspiraci k obědu nebo večeři, zkuste králičí ragú podle paní Ivany Reisingerové. Recept je jednoduchý, rychlý a obsahuje rozmanité a originální chutě.
Ingredience
Králičí stehna vykostěte a maso nakrájejte na malé kousky. V pánvi rozehřejte olivový olej a maso na něm smažte přibližně 3 minuty ze všech stran, dokud se nezatáhne.
Tip: Pokud si na vykosťování netroufáte, poproste o zpracování masa pracovníka v prodejně masa.
Poté maso z pánve vyjměte a do výpeku vložte oloupanou a na kostičky nakrájenou mrkev s nadrobno nakrájeným řapíkatým celerem. Zeleninu smažte 2–3 minuty, přidejte k ní maso a tymián.
Směs ochuťte solí, přilijte do ní bílé víno a vařte ji 3–4 minuty. Jakmile se alkohol vyvaří, vlijte do pánve vývar a na mírném ohni směs vařte 15 minut pod pokličkou.
Na závěr do směsi vlijte smetanu a vařte ji, bez přikrytí pokličkou, tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Může to trvat 5–10 minut.
Poznámka: Během vaření omáčku občas promíchejte, aby se nepřipalovala ke dnu pánve.
Králičí ragú podávejte posypané nasekanou petrželkou s oblíbenou přílohou, jako jsou těstoviny, brambory nebo například rýže.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.