Křehké plněné tvarohové sušenky bez vajec - postup přípravy
Pokud hledáte perfektní dezert ke kávě, který neobsahuje vejce, vyzkoušejte tyto plněné a křehké tvarohové sušenky. Jejich příprava je velmi snadná a zvládnete je připravit během pár minut
Ingredience
V míse smíchejte tvaroh, cukr a změklé máslo do hladké hmoty. Přidejte do ní trochu mouky a kypřicí prášek do pečiva. Poté ji důkladně promíchejte.
Postupně do ní přidávejte zbylou mouku a hněťte ji, dokud těsto nebude krásně vláčné a nelepivé. Poté ho rozválejte na plát o výšce asi 3-4 mm a vykrájejte formičkou 36 koleček.
Polovinu koleček přendejte na plech vyložený pečicím papírem a položte do jejich středu přibližně půl lžičky marmelády nebo džemu a přikryjte druhým kolečkem těsta.
Postup opakujte i u zbylých sušenek. Poté pomocí párátka nebo špejle udělejte dírky po celém obvodu sušenky. Následně je vložte do předehřáté trouby na teplotu 180°C a pečte je asi 15 minut.
Hotové sušenky vyjměte z trouby a nechte je vychladnout. Poté je posypte moučkovým cukrem a můžete je servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.