Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křehké sušenky s marmeládou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Křehké sušenky s marmeládou - postup přípravy

Pokud hledáte recept na vánoční cukroví, které nejen skvěle chutná, ale i vypadá vyzkoušejte tyto sušenky. Naplňte je domácí marmeládou, ale dozdobit je můžete podle své fantazie.

Ingredience pro:
34 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

V míse vyšlehejte máslo a po chvílí přidejte cukr, sůl a vanilkový cukr. Směs vyšlehejte do nadýchané pěny.

2. KROK

Do mísy rozklepněte vejce a důkladně ho zašlehejte do těsta. Na 3krát do něj přidejte prosátou hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem. Vše společně pečlivě promíchejte.

3. KROK

Vložte těsto do cukrářského sáčku s ozdobnou tryskou, která vytvoří vzor. Nastříkejte ho na plech vyložený pečicím papírem.

4. KROK

Mezi sušenkami dělejte rozestupy, protože se těsto při pečení lehce rozteče. Do středu každého kopečku udělejte malý důlek a naplňte ho marmeládou.

5. KROK

Sušenky pečte v předehřáté troubě na teplotu 190 °C po dobu 10–12 minut nebo dokud nezačnou lehce zezlátnout. Poté plech vyjměte z trouby a nechte je vychladnout.

6. KROK

Tip: Pokud chcete, aby byly sušenky extra křehké použijte místo celého vejce 50 g bílků.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů